Over ons

Luchtfoto kwekerij

Kwekerij Jonkers in Elshout is vooral bekend van de teelt van hortensia Forever&Ever®. Het bedrijf blijft continue in ontwikkeling. Jonkers kijkt veelvuldig naar lange termijn marktontwikkelingen en speelt hier op in. Met name als het gaat om verduurzaming van het teeltproces. Hier wordt continue aan gewerkt en verbeterd. Voor eigenaar Rob Jonkers is het elke dag weer een uitdaging om het beter en schoner te doen dan gisteren. Er ligt een ambitieus plan klaar om te komen tot een 100% afvalvrij biobased product.

De manier van telen is compleet veranderd met enkele jaren geleden. Rob Jonkers heeft samen met zijn team de teelt grondig onder de loep genomen. Inmiddels is een teeltsysteem ontwikkeld waarin planten veel weerbaarder gemaakt worden. Jonkers is op zoek gegaan naar alternatieven voor bijvoorbeeld een groeiremmer. Deze is gevonden in een biobased middel. Inmiddels wordt een chemisch middel alleen nog maar ingezet in noodgevallen.

Naast het kweken van Forever&Ever® produceert de kwekerij onder andere ook Viburnum, Euonymus, Prunus en Camellia.

Jonkers levert aan klanten door heel Europa. We leveren onder meer aan groothandelaren, ketens van tuincentra, bouw- en supermarkten, bemiddelaars, inkoopcombinaties, exporteurs, hoveniers en openbaar groen (gemeenten). Wij verkopen niet aan particulieren.

WE ZIJN (BIJNA) ALTIJD BEREIKBAAR

KOM LANGS…

Wolfshoek 53, 5154 AB Elshout

BEL ONS…

+31 (0)416-372 783

…OF STUUR EEN MAIL.

[email protected]