Geschiedenis

In 2004 komen John, Bart en Rob, de zonen van Piet, in het bedrijf. Tevens wordt er dat jaar een cabriokas gebouwd van 22.000 m2.

Onder de naam Forever&Ever® wordt er in 2008 een nieuwe lijn macrophylla’s gekweekt die bloeit op zowel éénjarig als tweejarig hout. De hortensia’s worden verkocht door heel Europa. Nadat Bart in 2007 uit de zaak stapt en John in 2012 besluit zich terug te trekken wordt Rob alleen eigenaar van de kwekerij.

Onder Rob’s leiding worden verschillende certificeringen behaald zoals MPS-GAP en MPS-Socially Qualified. Verder doet het bedrijf mee aan de pilot voor een add-on op deze certificeringen, MPS-Product Proof, waarmee de residuen per plantsoort transparant en inzichtelijk worden gemaakt.

In 2015 nodigt Rob Greenpeace uit bij hem op de kwekerij. Michiel van Geelen (zie foto), campagneleider Landbouw van Greenpeace was positief verrast over de aanpak van Rob Jonkers om een zo duurzaam mogelijk product aan te leveren aan tuincentra.

Eind jaren zestig breidden de broers Piet en Jan Jonkers het ouderlijk gemengd bedrijf uit met groenten onder glas. Zij bouwden hiervoor 1,3 hectare. Vanaf 1980 zijn ze gestart met de teelt van boomkwekerijgewassen in een derde van de kas. In de 2 daaropvolgende jaren is de kwekerij volledig omgeschakeld naar boomkwekerij.

In 1985 werd de productie uitgebreid. In die jaren was de teelt van azalea in pot het belangrijkste gewas. Een revolutionaire ontwikkeling werd in 1990 doorgevoerd. Er werd een betonvloer aangelegd met een recirculatiesysteem. Uniek voor die tijd. Dit leverde de kwekerij veel naamsbekendheid op waardoor het bedrijf groeide.

WE ZIJN (BIJNA) ALTIJD BEREIKBAAR

KOM LANGS…

Wolfshoek 53, 5154 AB Elshout

BEL ONS…

+31 (0)416-372 783

…OF STUUR EEN MAIL.

[email protected]